Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BerryBon

Berrybon-IMG_1425.jpg

Berrybon - Kívül csokoládé,
belül csupa napfény.

A BerryBon kívül selymes étcsokoládé, belül pedig csupa feketbogyós gyümölcs magas antioxidáns tartalommal. Van benne fekete ribizli, fekete szeder, feketebodza, berkenye, eper, és csipkebogyó is. Mindezt megbolondítjuk a datolya természetes édességével, a kakaóvaj lágyságával, és az immunrendeszerünket erősítő béta-glükánnal, pár csipetnyi fahéjjal és kurmumával. Ráadásnak pedig belecsempésztünk némi napfényt is, mert minden bonbonban hozzáadott D3-vitamin is van!

 

IMG_8643-2.jpg

+D3-vitamin

A D3-vitamin a napfény hatására termelődik szervezetünkben. Alapvetően fontos a csontrendszer felépítéséhez és megújításához. A napfény nélküli időszakokban viszont D3-vitamin hiány léphet fel. A BerryBon különösen az őszi-téli hónapokban értékes és finom D3- vitamin forrásként pótolhatja a hiányzó napfényt - de persze tavasszal vagy nyáron sem árt az extra vitamin. Ha többet szeretnél megtudni a D3- vitaminról, ezt a tudományos cikket ajánljuk: 

http://www.akademiai.com/doi/pdf/10.1556/OH.2012.29410

Mitől finom, fair és egészséges?

A csokoládé
A BerryBon bevonata kiváló minőségű, 71,5%-os kakaótartalmú Bio Fair Trade étcsokoládéval készül, ami természetes vitaminokban és nyomelemekben gazdag. A csokoládé egyik összetevője a theobroma, amit sokszor boldogságszérumnak neveznek, ugyanis serkenti az endorfin nevű, boldogságért felelős hormont! 


Bio és Fair Trade minősítés
A Bio minősítés azt jelenti, hogy a csokoládé termőterületén a farmerek nem használhatnak ártalmas növényvédőszereket, és a kakaóbab szállításánál sem alkalmaznak konzerváló anyagokat. Ennek betartását egy független szervezet ellenőrzi.
A Fair Trade kifejezés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kakaóbabot termesztő farmerek munkáját tisztességesen megfizetik a kereskedők és a csokoládékészítők. Így a farmerek nem kényszerülnek arra, hogy földjeiket eladják, vagy hogy gyermekekkel dolgoztassanak. Az ilyen ültetvényeket kíméletesebben művelik, hogy minél jobb minőségű kakaó teremhessen. Aki Fair Trade csokoládét választ, hozzájárul ahhoz, hogy ne zsákmányolhassanak ki távoli földrészeken élő embereket, és ültetvényeiken még sokáig magas minőségű kakaó teremhessen.
A büszkék vagyunk arra, hogy így nem csak finom, de méltányos kereskedelemből származó csokoládét használunk. Támogasd te is ezeket a törekvéseket – válaszd a BerryBont, és oszd meg másokkal is!


A bonbon töltelék


Gyümölcsök
A BerryBon töltelékéhez csupa olyan gyümölcsöt használunk fel, amelyeket kíméletesen dolgoztak fel, így megőrizték egészséges tulajdonságaikat. A töltelék fekete ribizli, fekete szeder, feketebodza, berkenye, eper és csipkebogyó esszenciájából áll. Ezek a bogyós gyümölcsök rendkívül sok lila, kék, piros és sárga színanyagot, úgynevezett flavonoidokat tartalmaznak, amelyek kedvező antioxidáns hatásukról ismertek. 


Édes íz
A gyümölcspürét datolyával édesítettük, hogy természetes módon helyettesítsüka cukrot.

 

Immunerősítök
 

Béta-glükán
A béta-glükán a természetben is előforduló poliszacharid. Növények, gombák és baktériumok sejtfalában található meg. Elsősorban az immunrendszer megerősítésére és stimulálására alkalmazzák. 


D3-vitamin
Számos kutatási eredmény bizonyítja, hogy a D-vitaminnak szerepe van az immunrendszer szabályozó folyamataiban is.
http://www.akademiai.com/doi/pdf/10.1556/OH.2012.29410


Ajánlott napi mennyiség

IMG_8704-2.jpg

Tapasztaltuk és tudjuk, hogy a minőségi csokoládéból kevesebb is elég az élvezethez. A BerryBon ráadásul extra D3-vitamint is tartalmaz, így az ajánlott napi mennyiség gyerekeknek 1, felnőtteknek 2 szem.

Bővebben:
WHO szerint a D3- vitamin bevitel biztonságos felső határa napi 4000 NE (Nemzetközi Egység). A mi bonbonunk szemenként 540 NE D3-vitamint tartalmaz, az egész doboz bonbon D3-vitamin tartalma összesen 4860 NE. Ha még többet szeretnél megtudni a D3-vitamin hatásáról és adagolásáról, a következő oldalakat ajánljuk:

http://www.akademiai.com/doi/pdf/10.1556/OH.2012.29410
http://www.who.int/ipcs/highlights/full_report.pdf